Recepten



Koken uit een pakje vind ik niks aan, maar als ik na een dag werken om half zeven thuis kom heb ik echt geen zin om nog uitgebreid te gaan staan koken. Wanneer ik de tijd er voor heb, vind ik het heerlijk om de keuken in te duiken om iets lekkers te maken. Vooral in de herfst en winter vind ik het zo lekker kneuterig als het buiten rotweer is, en het binnen ruikt naar een lekkere stoofpot of een overheerlijke zoete lekkernij uit de oven. Sinds 2 jaar ben ik in het bezit van een slowcooker en deze staat met grote regelmaat de lekkerste gerechten gaar te pruttelen! En de dingen die ik kook deel ik dan graag weer met jou, ik hoop dat er wat voor je tussen staat.


Herfstige champignonsoep


Herfst.... Ik vind het een heerlijk seizoen! Dwarrelende bladeren die vreugdedansjes om je heen maken tijdens een wandeling, paddestoelen die zo'n heerlijke herfstachtige bosgeur verspreiden, regen tegen de ramen en harde wind die de bomen heen en weer laat zwiepen.Herfstige gerechten zijn in deze periode mijn lievelings, en is er íets herfstiger dan champignons?!


LEES MEER.....


Mon chou taart met Bastognekoekjesbodem


Ik hou zo van taarten maken! Niet dat ik er nou heel goed in ben hoor, want zo vaak doe ik het niet, maar ik vind het dus wel heel leuk om te doen. Tot groot genoegen van mijn dochter en schoondochter, die eten met liefde mijn maaksels op. Vorige week vroeg mijn dochter of ik weer eens mon chou taart wilde maken. Laat dat nou een van mijn favorieten zijn! Niet uit een pakje, en ook niet met een zandkoekjesbodem maar een overheerlijke taart met een bodem van bastognoekoekjes.


LEES MEER.....


Nasi goreng


Als er nou iets is dat ik lekker vind dan is het wel nasi. Liefst zelfgemaakt, al grijp ik voor de snelle hap ook wel eens naar een bak "opbak nasi " uit de supermarkt. Maar aangezien ik nu toch vakantie heb en dus alle tijd van de wereld, vond ik het wel een goed idee om zelf nasi te maken. Met mijn mandje vol kruiden en rijst altijd op voorraad hoefde ik maar een paar dingen te halen om een heerlijke pan nasi te kunnen maken.


LEES MEER.....


Klassieke tiramisu


Ik ben toch zo ongelooflijk gek op toetjes! In een restaurant neem ik liever een heerlijk zoet dessert dan een voorafje. Zo'n mooi opgemaakt bordje met goddelijke zoete en zachte romigheid, ik begin terwijl ik dit schrijf spontaan te watertanden.... Vandaag maakte ik een goddelijk zachte tiramisu en het recept deel ik met jou!


LEES MEER.....


Boerenkool met gnocci uit de oven


Boerenkool... Ik maakte er eigenlijk altijd alleen maar stamppot van, want dat is wat ik ken. Tot ik een recept op internet tegen kwam wat wel een hele fijne basis was voor wat ik er zelf uiteindelijk van heb gemaakt. Super simpel en lekker snel, wat wil een mens nog meer?!


LEES MEER.....


Gevulde parika's


Ik kan het me niet meer voorstellen, maar er was een tijd dat ik geen paprika's lustte. Geen idee meer wanneer ik tot de ontdekking kwam dat deze kleurige groenten wel degelijk lekker waren, maar sindsdien stop ik ze het liefst in ieder gerecht. Of ik eet een paar stukken als tussendoortje. Zoet, knapperig en ook nog eens lekker wanneer je erge dorst hebt. Soep met paprika, pastasaus met stukjes paprika, stroganoffsaus of gewoon een lekkere gevulde paprika in de oven, ik bereid ze met liefde en eet ze met nog meer liefde op. Net zo gek op paprika als ik? Ren dan even naar de winkel voor de ingrediënten en duik lekker de keuken in!


LEES MEER.....


Stroganoffsaus


Ik ben echt gék op champignons en ik ben altijd wel op zoek naar lekkere recepten waarin deze eetbare paddenstoel verwerkt kan worden. Het leek me een goed idee om deze saus te gebruiken als pastasaus en het resultaat was verrukkelijk! Het recept is vegetarisch maar is in een oogwenk van vlees voorzien als je hier van houdt.


LEES MEER.....


Bloemkool ovenschotel met curry madras


Iedere dag weer het zelfde liedje, wat eten we vandaag? Er is zo veel wat ik lekker vind, maar ja, ik ben niet alleen. Kindlief wil ook eten en die lust niet alles en dat maakt het nog wat ingewikkelder allemaal. Bloemkool lust ze, het als aardappels. Ook de smaak van curry madras staat haar wel aan en dus besloot ik vandaag lekker een bloemkool ovenschotel te maken. Een vegetarische uitvoering, want ik eet geen vlees, maar je kan het vegetarische gehakt uiteraard gewoon vervangen voor de dierlijke uitvoering. Het recept is super makkelijk en het viel hier erg in de smaak!


LEES MEER.....


Pittige pompoensoep met pasta


Als kind vond ik het een feestje als ik bij mijn opa en oma voor het warme eten een bord groentesoep (met crackertjes!) kreeg. Als ik aan groentesoep denk, zie de met het tafelkleed gedekte tafel met mijn eigen bordje en bestek weer voor me. Maar er is meer dan alleen groentesoep. Vandaag rommelde ik wat met flespompoen, het resultaat was een heerlijke pittige maar zoetige maaltijdsoep die ik graag met je deel


LEES MEER.....


Zoete aardappel paprikasoep


Eten op raceday, hoe los je dat op? Tijd om te koken nam ik niet vandaag, ik wilde zoveel mogelijk zien van de wedstrijd. Mijn slome koker zou vandaag moeten zorgen dat er een gezonde maaltijd zonder dierlijke producten op tafel zou komen. En dat is gelukt, het resultaat is deze overheerlijke zoete aardappel, paprikasoep uit de slowcooker!


LEES MEER.....


Bloemkoolsoep met portobello


Duurzaam leven is niet altijd even makkelijk. Soms denk je een goede keuze te maken die achteraf wellicht toch minder handig was. Een hele bloemkool is bijvoorbeeld voor 2 personen echt veel te veel. Ik had dus teveel bloemkool, maar in plaats van het teveel weg te gooien maakte ik er een heerlijk soepje van. En zo kwam het toch allemaal weer goed.


LEES MEER.....


Tomatensoep uit de slowcooker


Twee jaar geleden inmiddels, kreeg ik van mijn vriend een slowcooker. Ik had die van mijn vader eens geleend en dat was me zo goed bevallen dat ik er zelf ook wel een wilde. Lekker eten maken zonder dat je de hele dag in de keuken staat, ik vind het een uitkomst! Ieder weekend eten wij een dag een lekkere maaltijdsoep met een homp stokbrood of een ander lekker brood (een broodbakmachine staat nog op mijn wensenlijstje, maar dat is een ander verhaal) En omdat we alle 3 graag tomatensoep lusten zocht ik een recept voor mijn sloompie op. Deze heb ik inmiddels helemaal omgetoverd naar wat wij zelf lekker vinden en voilá! Sonja's tomatensoep uit de slowcooker is een feit.


LEES MEER.....



Snert uit de slowcooker


Herfst is voor mij het seizoen van erwtensoep. Een dampende schaal goedgevulde snert waar je lepel rechtop in kan staan. Er is maar weinig waar je me voor wakker kan maken, maar voor snert maak ik een uitzondering.  Hoe ik hem maak? 


LEES MEER


Caramel zeezout chocoladetaart


Ik zit tegenwoordig veel op Twitter, gewoon voor de gezelligheid. Lekker een beetje gekkigheid verkopen, of een serieus gesprek, het kan allemaal. Vandaag tweette iemand dat Kanye West toch niet gaat voor het presidentschap van Amerika, en met mijn gekke kop antwoordde ik dat ik kapot was van dat nieuws en maar een taart ging bakken. Toevállig heb ik deze week vakantie, en ik bedacht me dat het misschien helemaal niet zo gek zou zijn om de daad bij het woord te voegen en echt een taart te gaan bakken. En dus dook ik Pinterest op en ging op zoek naar een lekker recept.  


LEES MEER.....



Spicy tonijn broodje


Een broodje tonijn. Hoe saai wil je het hebben. Dit broodje tonijn is alles behalve saai, ik beloof het je. We maken hem wat pittiger dan een normaal broodje en we leuken hem ook nog eens op met iets bijzonders!  


LEES MEER.....



Share by: