Ik zit tegenwoordig veel op Twitter, gewoon voor de gezelligheid. Lekker een beetje gekkigheid verkopen, of een serieus gesprek, het kan allemaal. Vandaag tweette iemand dat Kanye West toch niet gaat voor het presidentschap van Amerika, en met mijn gekke kop antwoordde ik dat ik kapot was van dat nieuws en maar een taart ging bakken. Toevállig heb ik deze week vakantie, en ik bedacht me dat het misschien helemaal niet zo gek zou zijn om de daad bij het woord te voegen en echt een taart te gaan bakken. En dus dook ik Pinterest op en ging op zoek naar een lekker recept.
Op Baking a moment vond ik een recept dat ik nog wel even aan moest passen naar de Nederlandse gewichten, maar dat was vrij snel gebeurd met een beetje hulp van het schema dat ik op de site Uit Paulines keuken vond. Het zou een Caramel (zee)zout chocoladetaart gaan worden. Normaal gesproken bak ik namelijk alleen maar als ik er in de supermarkt een kant en klaar pakket voor kan kopen. Ik weet namelijk niet of ik het allemaal wel goed doe en of het resultaat dus goed uit zal pakken. Maar met de cakerol die ik begin dit jaar maakte in mijn achterhoofd, durfde ik het toch wel aan.
Nog even langs het winkelcentrum om een taartvorm te halen, snel nog even langs de supermarkt voor de ingredienten, en toen kon ik de keuken in! Het was zo leuk om een "echte" taart te bakken! Het deeg was nog niet zo bijzonder, dat maak ik ook met die kant en klare pakken uit de supermarkt. Maar de caramel! Dát was gaaf! Suiker, honing en water. Een beetje warmte toevoegen, af en toe even roeren, room erdoor en het resultaat was een hemelse bruine massa die over de taartbodem heen moest. Tot slot nog een laag chocolade met room eroverheen en toen begon het grote wachten. Want alles moest natuurlijk goed afkoelen. Ik kan je vertellen dat het wachten het moeilijkste was van dit taartvontuur.
Ik zal je niet langer ophouden. Maak snel een boodschappenlijstje, haal de spulletjes in huis en duik de keuken in. Het is mij gelukt, ik weet zeker dat jouw taart net zo hemels wordt. Laat je hier beneden nog even weten hoe hij was?
Veel bakplezier!