Stroganoffsaus
Ik ben echt gék op champignons en ik ben altijd wel op zoek naar lekkere recepten waarin deze eetbare paddenstoel verwerkt kan worden. Het leek me een goed idee om deze saus te gebruiken als pastasaus en het resultaat was verrukkelijk! Het recept is vegetarisch maar is in een oogwenk van vlees voorzien als je hier van houdt.
250 Gram champignons, in plakjes
1 Rode paprika, in kleine stukjes
2 Uien, gesnipperd
1 Teentje knoflook
1 Blikje tomatenpuree
1 Theelepel chilipoeder, gebruik minder als je niet van pittig houdt
1 Theelepel paprikapoeder
Paar druppels Worchestershire saus
Paar druppels tabasco
1 Runderbouillonblokje
Klein bekertje slagroom
Flinke scheut wodka
Macaroni
Eventueel gehakt.
Fruit de ui, zodra deze glazig is voeg je de paprika en champignons toe. Bak dit groentemengsel tot de champignons bruin kleuren. Draai vervolgens het vuur laag en doe het deksel op de pan zodat het vocht uit de champignons niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Laat dit het even op laag vuur pruttelen tot de champignons lekker zacht zijn.
Ondertussen kook je de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer je gehakt in de saus wilt kun je nu de gehakt gaan rullen.
Voeg nu de wodka toe en warm het even goed door, de alcohol verdampt dan. Voeg nu de tomatenpuree, het bouillonblokje en de kruiden toe. Voeg tot slot zoveel slagroom toe tot de saus een mooie kleur krijgt. Warm dit snel op zodat de saus niet kan gaan schiften. Wanneer je gehakt in de saus gebruikt voeg je nu het gehakt toe aan de saus. Giet de pasta af en roer dit door de saus.