Wat heb je nodig?
- 2 Paprika’s
- 1 Ui
- 2 Tenen knoflook
- 1 Flinke tomaat
- 400 gr. Zoete aardappel, in blokjes
- 1 l. Groente bouillon, ik gebruik die van Zonnatura van die zijn vegan ;-)
- Gerookt paprika poeder naar smaak
- Soyasaus naar smaak, ik gebruik die van Go-Tan van die is vegan ;-)
- 1 el. Jonnie Boer shichimi togarashi
- Farfalle of een andere pastasoort
- Scheutje truffelolie
- AH Haver fraiche
- Peterselie
Hoe maak je het?
Ik maak het uit puur gemakzucht in mijn slowcooker, maar het kan ook gewoon in een pan op je fornuis. De beschrijving hier onder is voor in de slowcooker.
Snij de ui in grove snippers en de knoflook in plakjes. Fruit deze en snij ondertussen de paprika en tomaat in grove stukken. Zodra de ui en knoflook glazig zijn gooi je deze over in je sloompie en voeg vervolgens de paprika en tomaat toe. Voeg een liter water en de hoeveelheid bouillonblokjes die bij deze hoeveelheid water horen. Naar smaak gerooke paprika poeder, ik hou erg van de smaak ervan dus er gaat sowieso een hele eetlepel in. Zet je sloompie nu 4 uur op high en na 4 uur pureer je het met een staafmixer. Vervolgens doe je er naar smaak de sojasaus, Jonnie Boer kruiden, een klein scheutje truffelolie en eventueel nog wat gerookt paprikapoeder bij. Tot slot wat pasta zodat je een lekker gevulde soep hebt. Laat dit nog een uurtje aanstaan zodat de pasta lekker zacht is.
Bij het opdienen maak je het af door er lekker een klodder haver fraiche en een takje peterselie op te doen.