Ruim twee maanden geleden was ik er nog van overtuigd dat ik niet zonder vlees kon. Precies twee maanden geleden ging ik de uitdaging aan om met een beetje hulp van Proveg een maand lang geen vlees te eten en was ik er van overtuigd dat ik het moeilijk zou krijgen tijdens die Veggiechallenge. Inmiddels ben ik 2 maanden vegetariër en flirt ik met een veganistische leefstijl. Ik eet me werkelijk ongans aan groenten en fruit en ontdek de heerlijkste dingen waar ik nog niet eerder van had gehoord. Vlees? Ik mis het nog steeds niet! Een leven zonder vlees, vis, eieren en zuivel zijn voor mij inmiddels heel normaal en ik zou niet anders meer willen.
Vaak haal ik een recept van internet of pas ik de recepten die ik eerder met vlees maakte aan naar een vleesloze versie. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo creatief als het op koken aankomt. Geef me een recept en ik maak het, maar op een of andere manier vind ik het altijd eng om zelf te experimenteren. Toch deed ik het laatst wel een keer en ik was echt verbaasd over hoe lekker het smaakte wat ik had gemaakt. Super simpel en zo lekker dat ik me er echt ziek aan kan eten. Het recept deel ik met liefde met jou.
Omdat er in de boemboe Rendang melk zit en emulgator E322 is het geen veganistisch recept maar een vegetarisch recept.
Wat heb je nodig? (2 a 3 personen)
- 2 Tenen geperste knoflook
- AH Kleintje macaroni/spaghetti groente
- Half bakje champignons, champignons in kwarten gesneden
- Kipstuckjes van de Vegetarische Slager (dit product is vegan)
- Bakje Conimex boemboe Rendag
- Kopje (basmati) rijst
- Vegan braadboter
Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe een scheutje vegan braadboter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Doe meteen de vegan kipstukjes erbij en bak dit tot de stukjes bruin beginnen te kleuren. Doe de champignons erbij en bak dit even mee tot ze er gaar uit beginnen te zien. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak dit mee tot de groenten geslonken zijn. Voeg de boemboe en wat water toe en laat dit even pruttelen. Zodra de rijst klaar is doe je dit bij het groentenmengsel en roer het goed door. Eet smakelijk!